içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Cesaret: Kişisel Tekamülün Özü

Herkese merhaba, Bu haftanın konusu hem uzun yıllardır takip ettiğim hem de kitaplarını severek okuduğum Erhan Kolbaşı'nın son çıkan 77 kitabında defaatle karşılaştığım Tekamül üzerine yazdım. Hepinize keyifli okumalar dilerim.

Cesaret: Kişisel Tekamülün Özü
Haberi Sesli Dinle

Konu tekamül olunca, insanın içsel gelişim ve evrimsel ilerleyişidir gibi kısa bir tabirle başlamak yerine kendime en yakın yerden bir örnekle başlamak istiyorum. Bu yazıyı okuyan herkesin "Tekamül" kelimesine aşina olduğunu ve bu yolda kendisi ve çevresi için çalışıp, çabaladığına inanıyorum. Tekamülün tam olarak kelime manasını anladığımda hayatımın ne kadar değiştiğini, eski ben ile şu an ki ben arasındaki farkları yakından tanıyanlarınızın gözünde canlandırmasını, tanımayanların ise buradan okumasını çok isterim. Bu yolculukta birçok zorluk ve engelle karşılaştığımızı ancak, tekamül için gerekli olan en önemli niteliklerden birinin cesaret olduğunu her fırsatta altını çizerek konuşuyorum. Tekamül dinsel bir terim olmaktan öte, benim için tinsel bir kavram olarak hayatımda yer almaktadır. Buna katkısı olan ise, mihenk taşım olan Ruhsal Astroloji ve Kozmik Enerji öğretilerine cesaret ederek dönüşümümü başlattığımı söylemek istiyorum.

Cesaretin tekamül yolunda nasıl önemli bir rol oynadığını ve nasıl geliştirilebileceğine gelin cesaretin tanımı ile başlayalım.



 

Cesaret: Korkularımızı aşmak, içsel sınırlarımızı zorlamak ve büyüme potansiyelimizi keşfetmek için gereken güçlü bir içsel niteliktir. Gotama Buddha, cesareti gerçek benliğimizin keşfi ve engellerle başa çıkma yolunda ilerleme için gereken bir erdem olarak söylemiştir. İlk cesaretinizi kendinizle yüzleşmeye ve konfor alanınızdan çıkmakta deneyebilirsiniz.



 

Cesaretin Tekamül Yolunda Önemi: Tekamül yolunda önemli bir rol oynayan cesaret, değişim ve dönüşüm için gerekli olan adımları atabilmemizi sağlar. Cesaret, korkularımızla yüzleşmemize, yukarıda da söylediğim gibi konfor alanımızdan çıkmamıza ve bilinmezlikle karşılaşmamıza yardımcı olur. İçsel büyüme için gerekli olan dönüşüm sürecine adım atmamızı sağlayan cesaret, yeni deneyimlere açılmamızı ve sınırlarımızı genişletmemizi teşvik eder.



 

Cesaret tıpkı bir kas gibi kullandıkça gelişebilen bir mekanizmaya benzetilebilir ve bu kasın gelişmesi için uyguladığım program aşağıdaki gibidir.



 

Kendinizi tanıyın: İçsel keşif ve kendini anlama sürecine adım atmak, cesaretinizi geliştirmenize yardımcı olur. Zihinsel ve duygusal düzeyde kendi sınırlarınızı ve korkularınızı anlamak, onlarla yüzleşmeniz için bir temel oluşturur.



 

Küçük adımlarla başlayın: Cesaret, büyük adımlarla başlamaz. Küçük adımlarla başlayarak kendinizi yeni deneyimlere ve farklı alanlara açın. Konfor alanınızın dışına çıkmak için korkularınızı adım adım aşın.



 

Kendinize güvenin: Kendinize olan güveninizi arttırmak, cesaretinizi güçlendirmenin önemli bir parçasıdır. Geçmiş başarılarınızı hatırlayın ve kendi yeteneklerinize olan inancınızı pekiştirin.



 

Destek arayın: Cesaret yolculuğunda destek aramak önemlidir. İçsel dönüşüm sürecinde size rehberlik edebilecek mentörler, arkadaşlar veya topluluklarla bağlantı kurun.



 

Kendi kişisel dönüşüm methodunuzu bulun: Şifanın, sevmenin ve daha birçok konunun 1001 türlü methodu vardır. Siz de kendinize ait olan yolu keşfedebilirsiniz. Bu yolda sizlere faydam olsun istediğim için Kozmik Enerji'yi daha önce deneyimlemeyenlere ilk seanslarını ücretsiz olarak yapmaktayım. Bunun için bana buradan, daha önce seansları deneyimleyenlerin yorumlarına ise buradan ulaşabilirsiniz.


 

Kısaca, tinsellik üzerine olan öğretiler bize cesaretin tekamül yolunda ne kadar önemli bir rol oynadığını göstermektedir. Cesaret, içsel dönüşümün temel taşlarından biridir ve bizi büyüme, gelişme ve gerçek potansiyelimizi keşfetme yolunda ilerletir. Cesaretimizi geliştirerek, korkularımızı aşabilir, yeni deneyimlere açılabilir ve içsel tekamülümüzü destekleyebiliriz. Cesaret, kişisel tekamül yolculuğunda bizi aydınlatan bir ışık olabilir.


 

Yolumuz açık ve ışıklı olsun.


 

Siz de yazıda katkınız olmasını isterseniz yorum yapabilir, sevdiklerinizle paylaşabilir, abone olabilir veya direkt iletişime geçebilirsiniz.


 

Hep sevgiyle..



Ümit Yaşar


 

Yazı linki: https://www.kozmist.com/post/tekamul

 

 

 

Tarih: 04-07-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum