içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Büyükşehir Yaşlı Bakım Evi Temeli Atıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İZAN Otelcilik Turizm Ticaret ve İnşaat Anonim Şirketi tarafından yapımına başlanan Yaşlı Bakımevinin temel atma töreni yapıldı. Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 115 Milyon TL’ye mal olacak olan Yaşlı Bakımevi ile çok önemli bir sosyal projeyi daha hayata geçirdiklerini söyledi.

Büyükşehir Yaşlı Bakım Evi Temeli Atıldı
Haberi Sesli Dinle

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İZAN Otelcilik Turizm Ticaret ve İnşaat Anonim Şirketi tarafından yapımına başlanan Hasan Özcan Huzurevi projesinin temel atma töreni yapıldı. Törene Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün yanı sıra, CHP Parti Meclis Üyesi Gökhan Zeybek, CHP Muğla Milletvekilleri Gizem Sayar Özcan, Cumhur Uzun, Süreyya Öneş Derici, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

115 Milyon TL’ye Mal Olacak Huzurevinde 100 Yatak Kapasitesi Bulunacak

 

Arazisi Muğla Büyükşehir Belediyesine ait olan ve Menteşe İlçesi Karabağlar Bölgesinde yapımına başlanan huzurevi 4 bin 586 m² inşaat alanına sahip. İnşaatı İZAN Otelcilik Turizm Ticaret ve İnşaat Anonim Şirketi tarafından 3 katlı olarak planlanan huzurevinde 100 yatak kapasite bulunurken, vatandaşların tüm ihtiyaçlarının karşılanması yönelik bölümler yer alacak. Bu kapsamda Bodrum, zemin, 1. 2. ve 3. kattan oluşan yapının;

bodrum katında; Toplantı salonu , mutfak, çamaşırhane, emanet odası, sığınak ve teshin merkezi, zemin katta; yemek salonu, doktor kliniği, hemşire, diş kliniği, psikolg, fizyoterapi, revir, kuaför, diyetisyen ve idari birimler,  tüm katlarda da yaşam odaları, mescit ve kütüphane yer alıyor. Projenin 55 Milyon TL’lik kısmı Muğla Büyükşehir Belediyesi, 60 Milyon TL’lik kısmı İZAN tarafından karşılanırken huzurevinin işletmesi de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

Temel atma töreninde konuşan CHP Parti Meclis Üyesi ve İstanbul Milletvekili  Gökhan Zeybek, “Değerli başkanımızın sosyal belediyecilik anlamında yaptığı birçok proje açılışı ve temel atma törenine davet edilmiştim. Bugün buradayım ve bu nedenle son derece mutluyum. Sosyal projlerin önemini bilen ve bu yönüyle vatandaşlarımızın yanında yer alan yerel yönetimlerimize tebriklerimi iletiyorum. Bu hizmetin tüm Muğla’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Gürün, “Sağlık ve Sosyal Projelerle Halkımızın Yanındayız”

Temel atma töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, sağlık ve soyal alanda birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve toplumun her kesimine yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Gürün, “Kısa Mola, Evde Bakım, Kırsaldaki Çınarlar, Halk Kart, Hasta Nakil, Engelli Nakil, Engelsiz Plaj, Aile ve Kadın Danışma Merkezleri  gibi birçok sosyal projeyi hayata geçirdik. Burada yaşılarımız için çok önemli bir projeyi Hasan ve İzzet Özcan kardeşler ile birlikte hizmete sunuyoruz. Bu nedenle çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Önümüzdeki süreçte de çok önem verdiğimiz sağlık ve sosyal projelere ara vermeden devam edecek yeni hizmetleri vatandaşlaımıza sunacağız” dedi.

Başkan Gürün, “Sağlık, Spor ve Sosyal Hizmetler Yerel Yönetimlere Bıraklımalı”

Gürün, sağlık, spor ve sosyal hizmetlerin yerel yönetimlere devredilmesi gerektiğini vurgularken, “Türkiye çok büyük coğrafyaya sahip bir ülke. Bu nedenle hizmetlerin daha hızlı ve kolay olarak yapılabilmesi adına yerelleşme adımlarının atılması gerektiğine inanıyorum. Burada yapılacak birçok proje için gözler Ankara’da oluyor. Buda yönetim olarak hantal bir yapı oluşturuyor. Yerel yönetimler o bölgenin yapısı ve ihtiyaçları doğrultusunda spor, sağlık ve sosyal açıdan daha iyi hizmet verecektir. Merkezi hükümet, buradaki spor branşlarına veya hangi bölgede ne gibi etkinlerin yapılması gerektiğini bilemeyebilir. Bunu yerel yönetimler daha iyi tespit edebilir. Ayrıca Hastanelerin yönetiminin de yerel yönetimlerde olması gerekiyor. Kaynak ve imkan verilirse yerel daha iyi yönetebilir. Muğla, kendi kaynağının ve yönetiminin kararını verebilmelidir. Umarım bunlar kısa sürede hayata geçer” dedi.

 

Tarih: 24-06-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum