içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

23.ULUSLARARASI FRANKFURT TÜRK FİLM FESTİVALİ’NDE CUMHURİYET VE SİNEMA PANELİ GERÇEKLEŞTİ!

Kültürlerarası İletişim Derneği TURSAK Vakfı proje ortaklığı ile düzenlenen; 23. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali’nin Cumhuriyet paneli, Evangelische Akademie de gerçekleşti.

23.ULUSLARARASI FRANKFURT TÜRK FİLM FESTİVALİ’NDE CUMHURİYET VE SİNEMA PANELİ GERÇEKLEŞTİ!
Haberi Sesli Dinle

Hessen Eyaleti Bilim ve Sanat Bakanlığı, Frankfurt Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ve Kültürlerarası İletişim Derneği tarafından düzenlenen 23. Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşına özel düzenlenen; “Cumhuriyet ve Sinema” konulu panel, beyaz perdeye izini bırakmış çok sayıda ünlüyü ağırladı.

 

Sanat ve Basın Dünyasının Önemli İsimleri Cumhuriyet Panelinde!

 

Türk sinemasının Cumhuriyet tarihindeki yeri ve gelişimi üzerine düzenlenen, Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali başkanı Hüseyin Sıtkı’nın katılımıyla gerçekleşen; “Cumhuriyet ve Sinema”  paneli, seyircinin yoğun ilgisiyle karşılaşırken; sinema ve basın dünyasından birçok ünlü ismi de bir araya getirdi.

 

Sinema tarihinde önemli bir yere sahip olan Tamer Levent  panele katılırken, kalemi ve oyunculuklarıyla Türk sinemasına unutulmaz eserler bırakmış; Yüksel Aksu, Sennur Nogayla ve Fehmi Yaşar  da panelde yer aldı. Sinemaseverlerin ilgisiyle karşılaşan festival; Ece Uslu, Yosi Mizhari, Burhan Gün, Nilperi Şahinkaya, Yağız Can Konyalı, Gülçin Wilhem, Barış Gönenen, Kemal Hamamcıoğlu, Caner Ural, Seyhan Derin, Sennur Nogaylar, Yüksel Aksu, Fehmi Yaşar gibi önemli isimlerin katılımıyla devam ediyor.

 

 

Vefa ve Altın Elma Ödülü Sahibini Bulacak!

 

Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali, 16 Haziran gecesinde ALTIN ELMA ödülleri ile birlikte vefa ödülünü sahiplerine takdim edecek. Festivalin geleneksel olarak her yıl kaybettiğimiz sanatçılara verdiği ödül olan ‘Vefa ödülü” ise bu yıl 2008 yılında aramızdan ayrılan oyuncu Suna Pekuysal ile 2000 yılında aramızdan ayrılan oyuncu Ergun Köknar’ın oğulları Sait Ali Köknar'a verilecek.

 

Tarih: 17-06-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum