içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Balıkesir'de köpeğiyle gezintiyle çıkan dünyaca ünlü Türk ekonomist Korhan Berzeg kayıplara karıştı

ABD'de Dünya Bankası'ndan emekli olan dünyaca ünlü ekonomist Korhan Berzeg, Balıkesir'in Gönen ilçesinde kayıplara karıştı. 11 gün önce köpeği Tina ile yürüyüşe çıkan 83 yaşındaki Berzeg'den haber alınamıyor.

Balıkesir'de köpeğiyle gezintiyle çıkan dünyaca ünlü Türk ekonomist Korhan Berzeg kayıplara karıştı
Haberi Sesli Dinle

ABD'de Dünya Bankası'ndan emekli olan ünlü Türk ekonomist Korhan Berzeg, Balıkesir'de 11 gün önce kayboldu. Berzeg'i arama çalışmalarından şu ana kadar sonuç çıkmadı.

 

YÜRÜYÜŞE ÇIKTI, BİR DAHA DÖNMEDİ

Edinilen bilgilere göre, Gönen Armutlu kırsal mahallesinde oturan 83 yaşındaki Korhan Berzeg 17 Haziran Cumartesi günü sabaha karşı evinden köpeği ile 1 saatlik doğada yürüyüş yapmak için çıktı ve bir daha da geri dönmedi. Eşi Angela Berzeg (80), o esnada kahvaltıyı hazırlarken Korhan Berzeg, köpeği ile 1 saatlik çıktığı yürüyüşten eve dönmemesi üzerine aile, kayıp bildirimi için jandarmaya aradı.

 

 

11 GÜNDÜR SONUÇ ALINAMADI

Jandarma ekipleri, komando timleri, Göndak, Sarr arama kurtarma, JASAT, Gönen Orman İşletme Şefliği, ve Artema yürüyüş grubunun da katıldığı arama kurtarma çalışmaları 83 yaşındaki Korhan Berzeg'in bulunması için halen devam ediyor. 11 gün geçmesine rağmen devlet tüm imkanları kullanarak havadan dron ile, karadan da ekipler halinde aramaları sürdürüyor.

 

KISA SÜRE ÖNCE ALZHEIMER TEŞHİSİ KONULMUŞ

Korhan Berzeg'in sır dolu kayboluşu herkesi endişelendirirken, Berzeg Ailesi günlerdir yapılan arama çalışmalarının olduğu alanın genişletilerek daha farklı alanlarda aramaların yapılmasını yetkililerden talep etti. Angela Berzeg, eşine kısa süre önce Alzheimer teşhisi konulduğunu söylerken, hastalığın henüz çok başında olduğunu oldukça dinç ve sağlıklı olduğunu ifade etti.

 

UMUTLARIMIZ AZALIYOR

Korhan Berzeg'in İngiltere'de yaşayan kızı Nisa Berzeg ise şunları söyledi: "11'inci gündeyiz hala çalışmalar devam ediyor, Ayrı bir grup geldi Ankara'dan çalışmalar devam ediyor ancak hala en ufak bir iz yok. Alanın daha çok genişletilmesini istiyoruz. Bu demek oluyor ki daha fazla insanın gelmesini rica ediyoruz. Her geçen gün umutlarımız azalıyor daha büyük alanın araştırılmasını istiyoruz çünkü bu alanda olmadığına inanıyoruz artık aynı bölgeyi dört defa taradıkları için". dedi.

 

"DAHA FAZLA YARDIM İSTİYORUZ"

Korhan Berzeg'in diğer kızı olan Sibel Berzeg ise şunları anlattı: "11 gün oldu bile şimdiye kadar AFAD Jack ve diğer arama araştırma ekipleri hepsi burada yapılabilecek her şeyi yaptılar şimdiye kadar bu alan içerisinde devletten biraz daha yardım istiyoruz daha geniş yerlerde arama yapılması için daha fazla kaynak için yardımınıza ihtiyacımız var."

 

"EŞİM HER YERDE OLABİLİR"

Berzeg'in eşi Angela Berzeg, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların daha geniş alanda ve daha fazla kişiyle yapılması istedi. Şu ana kadarki arama çalışmalarının çok iyi bir şekilde yapıldığını belirten Angela Berzeg, "Daha geniş yerlere bakmak lazım, Türkiye'de nereye gidebilirse oralara gidilmeli. Eşim her yerde olabilir, onu çok merak ediyoruz." diye konuştu.

 

"HALA UMUDUMUZ VAR"

Gönen Doğal Afetler Arama ve Kurtarma Derneği Başkanı Kadir Akbulut da arama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi. Berzeg'in yürüyüş yaptığı alanı 3-4 kez taradıklarını belirten Akbulut, "Bugün 11. gün hala bir umudumuz var. Aramalara devam edeceğiz. İnşallah Korhan beye ulaşacağız. Bu bölgede olduğunu düşünüyoruz. Ormanlık bölgede de taramalar yapacağız. İnşallah bir sonuca ulaşacağız." dedi.

 

 

Tarih: 27-06-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum