içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

MUHTARLAR HALKIN NABZIDIR

1930 yıllarında zamanın şartlarına uygun biçimde çıkarılmış KÖY KANUNU var. Bu kanunda, muhtara, köyde meydana gelen bütün olayları mahalle mülki İdare Amirine bildirmek görevi verilmiştir.

CHP Genel Başkanı, CHP nin zayıf olduğu bölgelerden biri olan Kayseri'nin İl Başkanı olan zatın,   toplantıyı tertiplemekte uğradığı güçlükleri düşünüyorum. Allah kolaylık versin diyorum.

Köylerimizin sayısı Büyükşehir yasası ile değişmiş ve 18.335 dir. Bunlara KİŞİLİK kazandırmak için gerekenleri anlattı.  CHP Genel Başkanı.

Bütçe, sekreter, bina vs.

En önemli değişiklik, Köy hükmü şahsiyetine ilişkin öngörülen yasa değişikliğidir. Yasa değişikliği TÜZEL KİŞİLİĞİN tekrar İHDASINI  öngörmektedir.

Büyükşehir Belediye Yasası, köylerin tüzel kişilğini kaldırdı. Bütün varlıklarını İLÇE BELEDİYELERİNE teslim etti. Köy iken mahalle olmak kolay mı? Köylüler tavuk, inek bile !besleyemeyecekler! Neden? Şehirli oldular!.. Aslında onların geçimine engel oldular. Bereket, uzatmalarla birlikte köylüleri EMLAK vergisinden muaf tuttular.

Köylülerin siyasi mülahazalarla yaratılmış olan bu yasanın ilgili hükmü yürürlüğe girdiği an KÖYLÜLERİN FERYADINI duymak istemiyorum.

 

Esen Kalın

Bu yazı 1899 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum