içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Akşam Gazetesi Ve Davut Paşa Kışlası

Datça Havadis Haber Analiz: Aydın Erdoğan

Akşam Gazatesine nasıl Genel Yayın Müdürü oldum?

1978 yılında Osmanbey'de Nehir mağazalarının bitişiğinde  TRAKYA ŞARKÜTERİ adlı, apartman girişinden bozma bir mekânda soğuk sandviçler satıyorum. Kazancım iyi. 5. katta bir bürom var.

iki defa, sınıf arkadaşım macit Özdoğan ile Maliyeden tanıdığım ŞEKİP ALTAY gelip gidişlerinde Akşam Gazetesi Genel Müdürlüğünüteklif ettiler. Serde gazetecilik hevesi olmamdan yararlandılar. Kabul ettim.

Gider gitmez 12 Eylül'ün sonuçları olarak, DAVUT PAŞA kışlasına çağırıldık. Örfi İdare Komutanı “Nefes kesiyor” “Astığı astık, kestiği kestik” Akşam gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürünü Davut Paşa'ya çağırmışlar. Biz de gittik!

Ziverbay, Davut Paşa Kışlası, Ankara'da Mamak, Diyarbakır hapishanelerinde 500 bin kişiye işkence edildi. Hesap sormak kimin haddine!..

İleriki yıllarda Evren'le Datça'da buluştuk. Emeklilik döneminde hayır işlerine (Okul yaptırıyordu.) ve ressam olarak  meşgul oluyordu. Datça'da evi olmasına rağmen YUHALANDIĞI için ayrıldı. Sonra başına gelenlerin yakın şahidi olduğunuz için gerisini yazmıyorum.

12 Eylül'den önce, tüm yetkiyi verdiğimiz halde “Akan Kan” DURMADI DA, 12 eylül sabahı nasıl durdu? Diyen Demirel, hapishaneye gitmek için ACELE etmeyecektir. (Gelibolu Hamzaköy)

 

Türk Silahlı kuvvetleri, günde 30 kişiye yakın gencin öldüğü zamanda idareye el koymakla halk nazarında belki bir prestiji vardı.

Fakat, sol görüşlü kişileri EZDİĞİ için SAĞIN gelişmesine neden olmuştu.

Evren Lider olamadı

İşte bunu sordum. Cevap “farkında değildik” oldu. Zaten, Evren Sığ kişi olarak kanaat beslememize neden olmuştu.

Bu yazı 2117 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum