içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

AÇLIK DEVRİ!

Bir kez daha yazdım sanıyorum. Hafta içinde düşündüğüm konular cumartesi günü olunca buharlaşıp uçuyor. Düşüncelerimi rahatlıkla kağıda dökemiyorum. Sebebini de bulmuş değilim. Bu kez de öyle oldu. Ben de kolay yolu seçtim. Aldım önüme gazeteleri başlıklarını okumaya başladım.

Cumartesi günü Cumhuriyet Gazetesinin başlığı “Maaş eridi borçlar arttı“ haber “Bakan Şimşek kararlılık mesasajı verdi, ancak fırtına dinmedi” üst başlığıyla verilmiş. Cuma günkü gazetenin haberine biraz daha geniş bakalım. “İktidarın politikası iflas etti, Rasyonele dönüşte ilk adım atıldı”  üst başlığıyla verilen haberin başlığı “Ekmonomide ‘nas’ bitti”! Yanında da kırmızı zemin üzerine sarı ile basılmış “MERKEZ BANKASI FAİZİ YÜZDE 15’e ÇIKARDI” yazıyor. Haberin devamında “İktidarın “nas” ile ilişkilendirip “Faiz sebep, enflasyon sonuç” tezine dayandırdığı ekonomi politikası tarihe karıştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini 650 baz puan artırarak yüsde 8.5’ten yüzde 15’e çıkardı. Faiz artışıyla ilgili tahminler yüzde 12.5-40 arasındaydı” diye yazıyor.

Aynı sütünun altındaki haberin başlığı ise ‘ADALET GELMEDEN EKONOMİ DÜZELMEZ” şeklinde!

Kısacası aklı başındaki gazetelerin başlıkları insanın ruhunu karartıyor, içini acıtıyor. Ancak insan, yaşamı ilgilendiren konuları okumadan, araştırmadan edemiyor.

*****

Biraz da başka konulara bakalım. Örneğin deprem konusuna. “3 bin kişinin can verdiği İskenderun’a 12 kat imar izni” üst başlığıyla çıkan haberin başlığı “Depremden ders alan yok”

Pes dediniz mi? dememişsinizdir. Çünkü “konut açığı var! Bu konutları bir yıl içinde bitirip dağıtalım” anlayışının revaçta olduğunu, beklendiğini; ülkemizde insan yaşamının, yaşam hakkının pek göz önüne alınmadığını biliyorum, okuyorum. Nereden mi? “Seçim acelesi can alacaktı” başlıklı haberden. “RAYLAR oturmadığı için kaza riski var” uyarılarına karşın iktidarın seçim öncesinde açtığı Yüksek Hızlı Tren Ankara-Sıvas hattında, faciayı kılavuz tren engelledi. Yağışlar nedeniyle rayların ve traverslerin altındaki dolgu boşalınca, yol kontrolü yapan kılavuz lokomotif raydan çıktı. TCDD yöneticileri 24 haziran 2018’de meydana gelen ve 9 kişinin yaşamını yitirdiği kazayı unutmamışlar! Bu da bir kårdır. Demek ki kargayı klavuz olarak kullanmayı bırakan görevlilerimiz var.

*****

Gelelim esas konumuza! Yazımın başlığı niye “AÇLIK DEVRİ!”  Ehh bu kadar yazdıktan sonra onu da yazayım bari. Evinizde işsiz kimse var mı? Hepinizin karnı doyuyor mu? Ne kadar borcunuz var? Bilmiyorum evinizin ihtiyaçlarını kim görüyor? Ve pazara, çarşıya alışverişe kim çıkıyor? “Evdeki hesapla, çarşıdaki hesap” tutuyor mu? Filenizi kaça dolduruyorsunuz?

Yeni gelen Ekonomi Bakanı ile Merkez Bankası Başkanına piyasaların verdiği tepkileri izliyor musunuz, izleyebiliyor musunuz? Döviz kullanıyor musunuz? Yoksa siz de benim gibi, “Benim yabancılarla işim yok! Ben kendi para birimime güveniyorum” mu diyorsunuz?

Kısacası tuzunuz kuru mu, yaş mı? Yanıtları duyuyorum, ancak buraya yaz(a)mıyorum? Çünkü çok müstehcen!

 

Bugünlük de bu kadar!

Hoşçakalın! Sağlıcakla Kalın!

Datça Havadis’siz Kalmayın!

 

 

Bu yazı 2238 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum