içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

TÜRKİYE’DE KADIN OLMAK!

Ülkemizde her gün kadınlar öldürülürken; Brüksel’den gelen, Kadın Voleybol takımımızın Avrupa şampiyonu oldu haberine çok sevindik Beş set süren harika ve yorucu oyunu milletçe birlik ve beraberlik içinde evlerde ve meydanlarda kurulan dev ekranlarda zevkle, heyecanla seyrettik.

İstiklal marşımız çalınırken voleybolcularımızın ne denli gururla hep bir ağızdan haykırdığını gördük. Evlerde, meydanlarda kutlamalar coşku ile devam ederken, sosyal medya trolleri bu başarıyı karalamaya, voleybolcu kızlarımıza hakaretler yağdırmaya başladılar.    

Voleybolcu kızlarımızın tırnağı dahi olamayacak bu zavallılar! Belden aşağı hakaretlerle coşkumuzu engellemek girişimlerinde bulundular.

Kimilerini tehdit ettiler, kimilerini hedef gösterdiler, kimilerini cinsel tercih ile yaftaladılar.

Ama, voleybolcularımız yine en güzel cevabı sosyal medyada paylaştıkları “ATATÜRK’ün Kızlarıyız” söylemleri ile verdiler…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maçın bitiminde kızlarımızı arayıp kutlaması yerinde ve güzel bir hareketti. Ama aynı hassasiyeti final maçına giderek yerinde seyretmesini ve dönüş yolculuğunda da tarifeli uçakla değil sarayın hangarında bulunan uçaklarından birini tahsis etmesini isterdik.

Hani bazen deniliyor ya “İtibardan tasarruf olmaz” “Avrupa bizi kıskanıyor” falan, filan!.. bu lâflar boşa gitmesin.

Devletimiz bu kızlarımıza sahip çıkmalı, hakaret ve tehdit edenleri cezalandırmalıdır…

C.E.

Bu yazı 1738 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum