içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrum; galip sayılır bu yolda mağlup!..

Futbol ilginç bir oyun; nasıl sonuçlanacağı hiç bir zaman belli olmuyor. Kazandık dediğinizde bakarsınız uzatmaların son saniyesinde kalenizde golü görmüşsünüzdür. Bazen en deneyimli futbolcu boş kaleye topu atamaz. Bazen bir takım ortaya çıkar kimsenin beklemediği bir sonucu alır; şaşar kalırsınız….

 Tatil yörelerinin önde gelen ilçelerinden Bodrum’da kimsenin beklemediği, belki de ismini bile bilmediği bir takım ortaya çıktı ve mucize yaratmasına ramak kaldı. İşte bu takım Süper Lige girmeyi biraz tecrübesizlik ve biraz da şansızlıktan kaybeden Bodrumspor…

Bodrumspor ilk defa 1931 yılında Derviş Görgün tarafından futbol sevdalılarını bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Sarı- kırmızı renkleri daha sonra yeşil-beyaz olarak değiştirilmiştir. 1995-1996 yıllarında 3.Lige kabul edilmiş, ancak o sezon grup sonuncusu olarak bölgesel amatör lige düşmüştür. 2016-2017 sezonunda 3.Lig 2. Gurupta şampiyon olarak 2.Lige yükselmeyi başarmıştır. 2021-2022 sezonunda üçüncü olarak play-of’da Karacabey Belediyesporu 3-0 yenerek 1.Liğe yükselmiştir. “Bodrum Belediyesi Bodrumspor” olan ismi “Bodrumspor” olarak değiştirilmiştir. Bu sezon ilk defa oynadığı 1 Ligin başlarında başarılı sonuçlar almış, uzun süre liderlikte kalmıştır. 

Bu sezon oynadığı 36 maçta 20 galibiyet, 8 beraberlik ve 10 mağlubiyet ile Pendik’in altında ligi dördüncü olarak tamamlamıştır.

Samsunspor ile Ç.Rizespor’un otomatik olarak Süper Lige yükselmesinden sonra 41 puanla dördüncü olan Bodrumspor Süper lige çıkabilmek için Göztepe ve Eyüpspor ile play-of mücadelesi yapmıştır. Göztepe’yi 3-1 yendikten sonra Fenerbahçe, Galatasaray başta olmak üzere milli takımda yer almış futbolcuların bulunduğu Eyüp’e İstanbul’da başa baş bir mücadeleden sonra 1-0 yenilmiş;  maçın rövanşı 5.000 kişilik Bodrum Stadında oynandı. Bodrumlular stadı doldurmuş ve takımlarını coşkuyla kucaklamışlardı. Bodrum Süper Lige çıkış vizesini alacağı Pendik maçı için en azından iki farklı bir galibiyet alması gerekiyordu. Bu sezon Eyüp’ün birçok maçını izlemiştim. Uzun süre liderlik koltuğunda oturmuş güçlü bir takımdı. Eyüp-Bodrum maçı son yılların en güzel, nefes kesen maçlarından biri olmuştu. Bir türlü gol çıkmıyordu;  0-0 beraberlik Eyüp’ü finale taşıyacak derken 90+1’de Üzeyir yaklaşık 40 metreden bir zamanlar Bursaspor, Fenerbahçe ve Kasımpaşa kalelerini koruyan Harun’u avlamıştı. Bu golün ardından artık maç bitti uzatmalara gidilecek denilirken bu kez Süleyman ortaya çıkarak takımının ikinci golünü 90+8 de attığında stad Bodrumluların coşkulu görüntüsünü sergiliyordu. Arda Turan’ın teknik direktörlüğündeki 13 milyon Euro değerinde deneyimli kadrosu ile Eyüp Bodrum mucizesine boyun eğmek zorunda kalmıştı.

Şimdi her şeyi Bodrumspor-Pendikspor maçı belirleyecekti.  Ancak yeri gelmişken bir noktayı belirtmek isterim; Futbol Federasyonunun bu yıl aldığı karara göre ligi üçüncü bitiren play-of’u kazanan ile oynayacaktı. Ortada büyük bir haksızlık vardı. Pendikspor maç yapmadan bekleyecek ve üç zorlu maçı oynayan ve yorgun Bodrumspor ile tarafsız bir şehirde oynayacaktı.

Maçın oynanacağı Akhisar Stadında her iki takımın taraftarları doldurmuştu. Bodrumlular aileleri ile birlikte tribünde yer alarak takımlarının arkasında duruyorlardı. Ortada tam bir futbol şöleni vardı.

 Her iki takım maça temkinli başlamıştı.  Bu tür maçlarda kırılma noktaları vardı; o anlar maçların kaderinde rol oynarlar. Maçın başlarında Bodrumlular boş kale yerine topu direğe nişanlaması, ardından biraz şans biraz da beceriksizlik ile verilen penaltı maçın kaderini belirlemişti. Altay’dan Pendik’e gelen Regattin 29’ncu dakikada penaltıyı gole çevirmiş, 2 dakika sonra yine Altay’dan gelen, bir anda boş bırakılan Thurom maçı 2-0 getirmişti. Pendikliler bir de kendi kalelerine gol atmasından sonra Eyüp maçının kahramanı Süleyman hiç gereksiz takımını kırmızı kartla on kişi bırakınca maçın kaderi belli olmuştu.  Böylece Pendik Süper Lige yükselirken Bodrumspor beklenen mucizeyi gerçekleştirememişti. Meşhur bir söz vardır “galip sayılır bu yolda mağlup…”

 

Bu yazı 1721 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum