içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

AHBAP’TAN ÖNCE 68’LİLER VARDI…

 Peki Bu Ahbap’a benzer Örgütün Başında Kim vardı?

 Varto Depremini duymuşsunuzdur. Yıl 19 Ağustos 1966. Muş’un Varto ilçesinde, 6,9 şiddetinde depremde 2,394 kişi ölmüş, 1500 kişi de yaralanmıştır. Şimdiki depremin, belki de yüzde beşi bile değil diyeceksiniz. O günkü Varto’yu düşünürseniz. Hemen hemen yok olmuş bir yer. Bugünkü Maraş gibiydi dersek abartmış olmayız?

 ODTÜ’lü gençler depremi duyar duymaz, topladıkları malzemelerle, bizzat Varto’ya gitmişler. Bu devrimci gençler, sadece yardımı götürmekle kalmamış; orada evsiz kalanlar için önce bir ev,daha sonra da okul yaptılar.

 Bir yıl sonra tekrar Varto’ya gelip bir de okul yaptılar. Hem teknik olarak, hem de amele gibi çalışarak kendi elleriyle okulu yaptılar.

 28 Ağustos 1967 tarihinde zamanın ODTÜ’lü rektörü(Ki çok saygı duyduğum rektörlerden biridir. O’nun için de bir yazı yazmıştım) Kemal Kürdaş bu devrimci gençlerin yaptığı okulu açmıştır.

 O gençlerin başında bulunan 68 lideri , okul yapıldıktan sonra şöyle diyecekti;

 “…Halkımız onca yoksulluğa rağmen vergi ödüyor. Biz de o vergilerle okuyoruz.Gerekirse bu uğurda ölürüz…”

 Gerçekten, uğruna ölüme gittiği halk tarafından cunta güçlerine ihbar edilerek Nurhak Dağları’nda öldürüldüler.

 O gençlerin başında bulunan ve bu sözleri söyleyen Sinan CEMGİL’den başkası değildi.

 Ulaş Bardakçı’nın katledilişinin yıl dönümünde, hem onu, hem Sinan Cemgil’i ve onların kişiliğinde 68 li devrimcileri sevgi ve saygıyla anıyorum…

Bu yazı 2310 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum