içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

BAHAR GELECEK DERKEN

Elbet bitecek güneşe hasret günler.
Ve o zaman kutuplarda yetişen cılız ve minik
bitkiler değil, güneşin çiçekleri dolduracak
yüreğini..
NAZIM HİKMET

        Siz de kendinizi ruhen yorgun hissediyor musunuz? Sadece yorgunluk değil, isteksizlik ve kızgınlık da cabası. 28 Mayıs referandum gibi bir seçim olmalı, hak, adalet, özgürlük ve insanlık kazanmalıydı. Ama olmadı. Sonucu önceden belli bir yarışa zaten yenik başlayan bir politikacı, devlet imkanlarını sonuna kadar kendi lehine kullanan rakibi karşısında daha ne yapabilirdi, tartışılır.
 

        Çoğunluğunu muhafazakar kesimin oluşturduğu toplumumuzda her defasında değişim ümidiyle gittiğimiz sandıktan hüsranla döndük.Şimdi herkes bir yorumda bulunacak, suçlayacak bir hedef bulacak. Özellikle demokrat ülkelerde yaşayıp ülkemiz için demokrasi istemeyen, Avrupa ülkelerinde kazandığı paralarla Türkiye’de ekonomik tatil yapan gurbetçilerin oyları seçim sonucunu etkilediyse, para karşılığı verilen vatandaşlıklarla ülkede söz sahibi olunuyorsa bunda bir terslik yok mu?
 

        Beklenen bahar gelmedi, gelemedi. Hava da ruhumuz gibi, yağmurlu ve hüzünlü. Belki bir süre sonra değişecek ruh halimiz ama bugünlerde politika dünyasına kırgın ve uzak hissediyoruz. Sorularımıza cevap arıyoruz. Özellikle ekonomik tablo ortada iken, deprem bölgesinde gözlenen zafiyete, tüm olumsuzluklara rağmen iktidara bu denli güvenmek nasıl açıklanabilir? Belki de bezgin ve mutsuz halk, yalanlarla oyalanarak gerçekleri görmekten kaçıyor, acı gerçekleri göz ardı ediyor. Muhalefet gerçekleri haykırdıkça yalanlara daha çok sarılan bir kesim, seçimde etkili oluyor. Özdemir Asaf ne demiş: “Beni öyle bir yalana inandır ki, ömrümce sürsün doğruluğu.”

        Gerçekten ülkesini seven, millet çıkarlarını herşeyin üstünde tutan, demokrasi için çalışan, uyguladığı şeffaf politikalarla halkın yanında yer alan liderlere ihtiyacımız var. Ne yazık ki siyaset dünyasında yapılan yanlışlar bizleri politikadan uzaklaştırıyor. Özellikle gençlerin umudunun kırılmaması şart. Ülkemizin geleceğini onlar inşa edecekler.

        Liderler gelip gidecektir, ancak TÜRKİYE CUMHURİYETİ ilelebet
payidar kalacaktır.

Bu yazı 1662 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum