içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

10 - 16 MAYIS DÜNYA ENGELLİLER HAFTASI ve ALEV EKEBAŞ

Engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkati çekmek ve taleplerine ilişkin toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla her yıl 10-16 Mayıs "Dünya Engelliler Haftası" olarak kutlanıyor
Tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de 10-16  Mayıs Dünya Engelliler haftası olarak çeşitli etkinliklerle farkındalık yaratmaktadır.
Bilindiği gibi Gazetemizin yüzde 82 engelli ve gönüllü muhabiri Esmeri Alev Ekebaş, Bu tür mahalli ve sosyal haberlere oradan oraya koşturarak engelleri tek tek yıkıyor, bir çok engelli vatandaşımıza örnek oluyordu. 
Kesinlikle engel tanımayan, hiçbir  zaman engelini bahane etmeyen, çevresine neşe ve umut dağıtan Esmeri Alev Ekebaş'ı maalesef erken bir yaşta kaybetmiştik. 
Onun vefatından sonra, Datça'dan bu tür sosyal faaliyetlerin haber akışı azaldı. Yerel habercilik konusunda onun yeri doldurulamayacak bir kayıptır. 
Ama ne yazıktır ki, sağlığında ona çok değer veren, destek olan, Kaymakamlar, Vehbi Bakır, Mesut Çoban, Belediye Başkanları; Şener Tokcan, Abdullah Gürsel Uçar, Askeriye, haberlerini veya röportajlarını yaptığı STK lar, Kadın toplulukları, Esmeri alev Ekebaş'ın vefatından sonra adeta bütün yaşananları unuttular... 
Yüzde 82 engeli olmasına rağmen, Datça için canla başla çalışan bu Gazeteci arkadaşımızın ismi bir sokağa, bir caddeye veya bir parka verilerek onun hatırası yaşatılabilirdi.
Datça'dan hazırladığı yerel haberlerle Datça'yı ülkemiz sınırları dışında da tanıtan, tanıtımına katkı veren, çok yönlü sanatçı kişiliği ile de öne çıkan, kalbimizde yer edinmiş olan Esmeri’yi, Dünya Engelliler Haftasında, saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz…  
Datça Havadis

 

Bu yazı 1157 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum