içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

BODRUM DENİZ MÜZESİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNİ TAMAMLADI

BODRUM DENİZ MÜZESİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNİ TAMAMLADI

BODRUM DENİZ MÜZESİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNİ TAMAMLADI
Haberi Sesli Dinle

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Programlarını Eylül ayında açıklayan Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş.’ye bağlı özel müze olarak faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi,BDM Eğitim Birimi koordinasyonunda, birbirinden farklı etkinlik, proje ve atölyelerledönemi tamamladı. Programlarını projelerle açan, resim yarışması, sergisi ve birbirinden farklı ödüllerle taçlandıran müze, yeni dönemde de farklı programlar ve etkinliklerde öğrencilerle buluşmaya devam edecek.

Bodrum Deniz Müzesinin hedeflemiş olduğu “Müzede Aktif Öğrenme”  başlığı ile bu yıl da farklı atölyeler, proje ve etkinlikler hedeflenmişti. Bu kapsamda Eylül 2022-Haziran 2023 tarihleri arasında toplam 2741 çocuk ve genç müze programlarına katılım gösterdi. Rehberli müze gezileri, Halikarnas Balıkçısı Okuma Günleri / 8 Ay, 8 Okul, 8 Kitap projesi; hafta sonu atölyeleri, sömestr atölyeleri, grup atölyeleri, ücretsiz atölyeler, afetzede programları, müzeler günü etkinliğive resim yarışması gibi birbirinden farklı etkinlikle müze, çocuk ve gençlerle buluşmuş oldu.

Bodrum denizcilik tarihine ışık tutan 3 ana koleksiyonun bulunduğu,  müzeyi etkin bir öğrenme alanı olarak gören Bodrum Deniz Müzesi, 769 öğrenciye rehberli müze gezisi ile koleksiyonlarını tanıttı. Geziler sırasında öğrenciler ve öğretmenler hem koleksiyonlar hakkında bilgi aldı hem de müzelerde uyulması gereken kuralları ve eserler hakkında bilgi veren künyelerin öneminin farkına vardı. Yaz döneminde de rehberli müze gezileri gerçekleşmeye devam ederken grup ziyaretlerinden önce müzeden randevu alınmasını rica ediyor.

Çağdaş müzenin bir parçası haline gelen ve yaygın eğitim kurumları olarak kabul gören müzelerin öneminde “Halikarnas Balıkçısı Okuma Günleri/8 Ay, 8 Okul, 8 Kitap” projesi 2017 yılında başlatılmıştı. Bu yıl da Müze Eğitim Birimi Koordinasyonunda devam eden proje başarı ile tamamlandı. 8 ay boyunca bir okul ile öğretmenler/ araştırmacılar/ yazarlar/ sanatçılar Halikarnas Balıkçısı’nı ve eserlerini daha yakından tanımak için buluştu.Her ay farklı bir okulla farklı bir Halikarnas Balıkçısı kitabı incelendi, sohbetler edildi.Bodrum Yarımadasında yer alan 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin hedef kitle olduğu ve konuk konuşmacıların da yer aldığı projeye 12 okul ve 233 öğrenci katıldı. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında da projeye devam edilecek.

ATÖLYELER YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Çocuklar ve gençlerin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak, ideal bir ortamda zihinsel, bedensel, duyuşsal, bilişsel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek amaçlı Bodrum Deniz Müzesi birbirinden farklı ve keyif dolu atölyeler gerçekleştirdi.

Hafta Sonu Atölyeleri kapsamında cumartesi günleri saat 13.00’te başlayan ve randevu sistemiyle ilerleyen atölyelerde koleksiyonlarla ilintili çalışmalar gerçekleştirildi. Denizci düğümleri, Koleksiyonculuk, Deniz Ressamı, Kolaj Denizin, Mumlama, Yaratıcı Nakış, Yaratıcı Drama, İlk Sualtı Sergim, Müze Çantada, Deniz Ressamı atölyeleri öğrenciler tarafından çok sevildi. Her atölye öncesi veya sonrasında müze uzmanları ile birlikte ücretsiz müze gezileri yapılarak çocukların müze ve müzelerle olan ilişkileri desteklendi, hediyeler verildi.

Eğitim öğretim yılının başından tüm atölye takvimini paylaşan müze, atölyelerini farklı alanlara da taşındı. 24 Aralık Midtown’da düzenlenen Yeni Yıl Köyü’nde ve 30 Nisan Umurça Parkı’nda düzenlenen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çocuk Şenliği’nde Müze Çantada atölyesi gerçekleştirdi ve çocukların ilgisi büyük oldu. Ayrıca sınıfça atölyeye katılım göstermek isteyen öğretmen ve öğrenciler de kırılmadı, müzede talep ettikleri atölyeleri gerçekleştirerek müze bilincinin artmasına destek olundu.

AFETZEDE PROGRAMLARI HIZLA PLANLANDI

06 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ili merkezli,  Gaziantep,  Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerini etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen çocuk ve gençlere destek olmak amacıyla Bodrum ve yöresine yerleştirilen afetzedelere yönelik çalışmalar, Müze Eğitim Birimi Koordinasyonda hızla planlanarak faaliyete geçirildi. Rehabilitasyonu destekleyici müze gezileri, yaş ve psikolojik duruma uygun atölyelerle 168 çocuk, genç ve yetişkine destek sağlandı. Afetzede anne ve babalar Müze Sepette atölyesinde müzede keyifli anlar yaşadı. Eğitmen Yelda Şişman eşliğinde gerçekleştirilen Fibonacci ve Altın Oran atölyesinde matematik ve sanat birleşti, çocuk ve gençler kendi elleriyle yaptıkları altın oranlı anahtarlıklarıyla müzeden ayrıldılar. Ayrıca yaş gruplarına uygun hazırlanan Müze Çantada atölyesini de çok sevdiler.

“HATAY’A MERHABA” ORİGAMİ ATÖLYESİ

 Müzelerin, toplumun refahına ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunan kurumlar olduğuna inanan ICOM, 2023 yılının Uluslararası Müze Günü temasını “Müzeler, Sürdürülebilirlik ve Refah” olarak belirlemişti. Bodrum Deniz Müzesi, “sürdürülebilirlik” ve “refah” temalarını Halikarnas Balıkçısı Koleksiyonu ile birleştirdi. Halikarnas Balıkçısı’nın Anma Yıldönümü olan ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından 2022 senesinde Merhaba Günü olarak ilan edilen 17 Nisan’da Halikarnas Balıkçısı ile özdeşleşmiş olan “merhaba” için “Merhaba Günü Uluslararası Logo Yarışması” basın duyurusu yapılmıştı. Bodrum Deniz Müzesi, koleksiyonunu ve projesini, 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü ICOM 2023 teması ile birleştirerek deprem bölgesindeki çocuk ve gençlere “merhaba” dedi, kalplerimize yeniden dokundu.

“Hatay’a Merhaba” origami atölyesinde atölye katılımcıları ile sürdürülebilirliği desteklemek amacıyla atık kâğıtlar kullanılarak origamiden farklı büyüklüklerde hediye kutuları hazırlandı, kutuların kapaklarına merhabalar yazıldı, içerisine iyi dilekler ve hediyeler eklenip Hatay Arsuz (Karaağaç) Şehit Umut Sakaroğlu İlkokuluna gönderildi. Eğitmen Yelda Şişman eşliğinde gerçekleşen atölyede 7’den 70’e her yaştan bireyin katılım gösterdiği atölye, 18 Mayıs günü iki oturum halinde,10.00-12.00 ve 13.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Toplam 346 öğrenci Hatay’a “merhaba” demiş oldu.

GAZİANTEP ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ-CANLI YAYINDA MÜZE GEZİSİ

Saat 15.00’te T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, müzenin müdürü Özgür Çomak’ın eşliğinde canlı yayında gezildi. Müzelerarası bu iş birliğiyle iki müze birbirine "merhaba" dedi. Yayın canlı olarak Bodrum Belediyesi’nin YouTube hesabından tüm ilgililerce izlendi.

 

BODRUM DENİZ MÜZESİNDE MİTOLOJİ, SANAT VE MASAL DOLU 3 GECE GERÇEKLEŞTİ

2022-2023 eğitim öğretim yılı öğrenci programları arasında dikkat çeken bir diğer atölye “Müzede 3 Gece” atölyesiydi. Sömestr dönemine denk gelen 26-27-28 Ocak tarihlerinde Bodrum; mitoloji, fantazma, masal ve sanat dolu günlerle farklı diyarla açıldı.

26 Ocak akşamı müzede başlayan “Müzede 3 Gece” programında 2020 yılının en iyi yerli fantastik romanı seçilen “Yeşim Taşı Efsanesi: Karanlık Dünyaya Yolculuk” kitabının yazarı Ömer Ünal “Fantastik Bir Anlatı: Kahramanlar ve Kötü Varlıklar” başlığı ile Eski Türk mitlerinden çeşitlemeler sundu. Bodrum, fırtınalı bir gecede Türk mitolojisine ait birçok fantastik varlıkla tanıştı ve yeniden hatırladı. Anlatıda yaratılış, göç, savaşlar, destansı kahramanlar yer buldu. Tepegöz ile Basat karşı karşıya geldi, Ülgen evreni yaratırken kötü varlıklar karanlık dünyada uyanışa geçti. Kağanların sözleri, şamanların algıları ve tabiat unsurlarının çağrıları eşliğinde katılımcılara mitolojik bir deneyim sunuldu. Anlatının ardından Fantastik Türk edebiyatının temsilcilerinden olan Ömer Ünal etkinliğe katılan konuk ve gençlere kitaplarını imzaladı.

İnteraktif Masal Dinletisi Bodrum’daydı

27 Ocak akşamı müzede “Modern Bir Masal: İnteraktif Masal Dinletisi” Bodrum halkına sunuldu. Masal Anlatıcısı/Eğitimci Kübra Haksal’ın anlatımıyla metaforik ögelerle beslenmiş interaktif masal dinletisi heyecanla beklenmişti. Katılımcılar ile birlikte yürüyen dinletide, Kübra Haksal’ın bir kukla karakteri olan Çuçu da katılımcılara eşlik etti.

Resim Atölyesi İle Mitolojiye Dokunulacak

28 Ocak akşamı ise hem yazıp hem çizdiği Oğuz Kağan isimli çizgi romanı, çizimlerini yaparak katkıda bulunduğu Kürşad çizgi romanı, mitolojik maceraları konu alan ilk romanı Moira Çemberi ve çeşitli dergilerde çizgi roman ve çizgi öykü çizerliği ile bilinen Çizer/İllüstratör Meryem Çimen Kıvılcım eşliğinde “Mitolojik Çizgiler” Resim Atölyesi gerçekleştirildi.Masalsı, mitolojik bir dünyaya dalınan atölyede mitoloji ve resim sanatının kapıları bu kez gençler ve yetişkinler için ardına kadar açıldı. Kâğıtlar üzerine mitolojik çizim çalışmaları yapıldı ve çizimler renklendirildi.

 

 

Mitoloji Dolu Sergi Ziyaretçilerce İzlendi

Çizer/İllüstratör Meryem Çimen Kıvılcım tarafından yorumlanmış olan mitoloji, fantazma dolu çalışmalar, programın başladığı 26 Ocak tarihinde meraklısıyla buluşmaya başladı. 28 Ocak tarihine kadar müzede izlenmeye devam edilen mitoloji içerikli illüstrasyonlarla, fantazma dünyasına dalmak isteyen herkes müzede resimlerle buluştu.

YENİ DERSLİKLER: MÜZELER

Bodrum Deniz Müzesine bu yıl hem ilçe içinden hem de ilçe dışından okulların, öğretmenlerin ilgisi yüksek oldu. Müzede Akyarlar Hacı Mahmut Tınaztepe Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri müze koleksiyonlarıyla ilgili “Müzede Hayat Bulan Tekneler”, “Süngerden Mavi Yolculuğa” ve Tirhandilden Gulete Donuk İmge” ve “Bodrum Deniz Müzesi Enleri” etkinliklerini gerçekleştirdiler.

Üniversiteli gençler bölümleri ile ilgili çalışma, proje ve ödevlerini gerçekleştirmek için müzeyi tercih etti. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü öğrencisi “10 Dakikada Müzeler: Bodrum Deniz Müzesi” başlıklı çalışması için atölyelerden çekim aldı, Müze Müdürü Selen Cambazoğlu ile röportaj gerçekleştirdi.

TED KOLEJİ İLE ORTAK PROJE“YAŞAM DENEYİMİ VE MESLEK GÖZLEMİ PROJESİ”

TED Bodrum Koleji ve BESİAD’ın kurumsal iş birliği ile oluşturulan Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi projesi kapsamında Rüzgâr Aclan Saatçıoğlu, yaz tatilinde belirlenmiş olan iki haftalık süresince müzede gözlemci olarak bulundu, koleksiyonlar hakkında bilgi sahibi oldu, müze ve müzecilik faaliyetlerinde deneyimler elde ederek müze çocuk rehber kitapçığını hazırladı. Proje sonunda gerçekleşen törene Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu da katılarak Rüzgâr’a başarılarının devamını diledi.

ÖĞRENCİLER ÇARDAK ALTI KAHVESİNDE BULUŞTU

Halikarnas Balıkçısı’nın 49. ölüm yıl dönümü,bu yıl Bodrum Deniz Müzesinde “Balıkçı’nın Çardak Altı Kahvesinde” gerçekleştirildi. Bodrum Deniz Müzesi ve Bilgi Yayınevi iş birliğinde organize edilen program dâhilinde 13 ve 14 Ekim tarihlerinde iki gün boyunca Bodrum Deniz Müzesinde sunumlar gerçekleşti.Balıkçı’nın mütevazı yaşam tarzının mekânsal anlatımla buluştuğu çardak altı kahvesinde öğrenciler kendilerini eski Bodrum’da bir çardak altı kahvesinde hissetti. Farklı okullardan 180 öğrenci programa dâhil olarak Bodrum’un yerel tarihi ile ilgili kayda alınmış pek çok veriyi incelemiş oldu.

Halikarnas Balıkçısı Gibi Çiziyorum

“Halikarnas Balıkçısı Gibi Çiziyorum” atölyesinde öğrenciler, Halikarnas Balıkçısı’nın çizim tekniklerinden biri olan mumlanmış kâğıt üzerine mürekkep kazıma tekniğini müze sanat tarihi uzmanı eşliğinde tanıyarak sanatla buluştu. Halikarnas Balıkçısı’nın kullandığı tekniği tanıyan öğrenciler, resimlemelerinden esinlenerek kendi çalışmalarını ortaya koydu.

Balıkçı’nın İzinde Kent Turu Yaptılar

Bodrum Deniz Müzesi önünden başlanılan kent turunda, Halikarnas Balıkçısı’nın diktiği, Bodrum’a getirdiği ve ektiği bitkiler, günümüzde hala yaşayan ağaçlar Eğitimci-Yazar Hatice Orman’ın anlatımıyla zenginleşerek Trafo Cafe&Restorant’ın önündeki Bella Sombra ağacının önünde tamamlandı. Doğayla ve kentle uyumlanmaya Balıkçı’nın izinde bir tık daha yaklaşılan kent turuna öğrenciler de eşlik etti. Birçok farklı noktada bilgilendirmeler yapılarak gerçekleşen turda Halikarnas Balıkçısı’ndan notlar, anılar; okaliptüs, bellasombra, palmiyeler, begonviller gibi birçok bitki hakkında bilgi verildi.

Mini Kitap Çok Sevildi

Telif hakları Bilgi Yayınevi’nde bulunan Halikarnas Balıkçısı’nın öykülerinden derlenmiş ve çocuk serisi olarak basılmış “Denizin Çağırışı” kitabının bir bölümü, anma programına özel olarak Bilgi Yayınevi tarafından “mini kitap”versiyonu ile basılarak etkinliğe katılım gösteren herkatılımcıyaBodrum Deniz Müzesi ve Bilgi Yayınevi’nden program anısına armağan olarak verildi. Özellikle çocuklar ve gençlerin dikkatini çeken, günümüzde ilgiyle karşılanan mini kitapta Halikarnas Balıkçısı’nın “Denizin Çağırışı” eserinden kısa hikâyeler mini kitap içerisindeydi.

ERASMUS+ PROJESİ KAPSAMINDA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE BODRUM DENİZ MÜZESİİŞ BİRLİĞİ

ERASMUS+ KA220-SCH Okul Eğitimi Alanında İş Birliği Ortaklıkları faaliyeti kapsamında 2022 yılı Tekli Çağrısı Döneminde sunulan 2022-1-TR01-KA220-SCH-000086635 numaralı ve “ST.art: Integrating Arts into Subjects for a Better Sustainable Quality of Education” başlıklı proje kapsamında Bodrum Deniz Müzesi ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 2 yıl sürecek iş birliği protokolü imzalandı.
İş birliği protokolü Erasmus+ KA220-SCH teklif çağrısı kapsamında kabul gören Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen projenin amaçlarına ulaşmak için yapılacak Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden 14.sü olan Sudaki Yaşam temalı etkinliklerine katkı sağlamak adına karşılıklı iş birliğinin artırılması amacıyla düzenlenmişti. ERASMUS+ iş birliği kapsamında İtalya, Çek Cumhuriyeti ve ilçeden katılım gösteren öğrenciler müze programlarıyla ağırlandı.30 Mayıs günü Herodot Kültür Merkezi’nde saat 10.30’da gerçekleşen proje açılış etkinliğinde Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen CAMBAZOĞLU, müze ve 1934 projesiyle ilgili olarak konuşma gerçekleştirdi.

1 Haziran günü ise Bodrum Deniz Müzesinin desteklediği bir ekolojik, motorsuz yelkenli projesi olan "Kayık 1934"ü proje sahibi Timuçin Binder'in eşliğinde ziyaret eden öğrenciler Gemici Bağları atölyesinde birçok deneyim kazandı.
Sonrasında Bodrum Deniz Müzesine gelerek müze koleksiyonlarını tanıdılar ve Müze Çantada atölyesini gerçekleştirdiler.Denizde, günlük hayatta ve süslemelerde kullanılan farklı bağların uygulamasını yaptılar; camadan, kazık, çifte kazık gibi birbirinden farklı bağları öğrenirken çok zevk aldılar.
Projeye özel Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bodrum Deniz Müzesi Yayınları iş birliğiyle "Handbook of Conchology” isimli cep kitabı hazırlandı ve basımı gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLER PROGRAMLARIN DEVAM ETMESİNİ İSTİYOR

Bodrum Deniz Müzesi, iş birlikçisi Bodrum Girit ve Yunanistan Göçmenleri Derneği ile mübadelenin 100. Yılını özel bir program ile anıldı.

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Konferans Salonu ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen program kapsamında “Kültürel Hafıza: Nasıl Hatırlar, Neden Unuturuz?” başlıklı interaktif eğitim semineri, “Hatırlar mısın?” adlı fotoğraf sergisi, davetli konuşmacılar, kitap imza etkinlikleri, belgesel gösterimi ve Bodrum’a göç etmek zorunda kalan Giritlilerin korudukları mutfak kültürlerinin içerisinde yer alan birebir reçetesiyle yapılan Girit usulü kara sübyeli pilavın tadımı yer aldı.Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ile tüm ortaöğretim seviyesindeki okullara program duyuruları yapıldı. Programa Bodrum’da yer alan birçok okul, öğrencileri ile katılım gösterdi. Sergi hakkında bilgi alan ve eğitime katılan okul öğrencileri, böyle eğitimlerin devam etmesini talep ederek programa katılım göstermiş olduklarından büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

CUMHURİYETİN 100. YILINA YAKIŞIR BİR TEMA: ATATÜRK VE TÜRK DENİZCİLİĞİ

Bodrum Deniz Müzesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği “Atatürk ve Türk Denizciliği” konulu resim yarışmasının 12 Haziran Pazartesi günü saat 13.00’te Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreninde başarı ödülleri sahiplerini buldu, yarışmaya özel sergi açılışı gerçekleştirildi.

Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışan bir konu ile resim yarışmasının şartnamesi ve ödülleri açıklanmıştı. Müze, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı resim yarışması konusunu, şartnamede alt başlıkları da belirterek “Atatürk ve Türk Denizciliği” olarak belirleyerek öğrencileri araştırmaya ve öğrenmeye teşvik etti. Başarı ödüllerini kazananlar 26 Mayıs günü müze web sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyuruldu. Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Musa Köksal, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Yılmaz, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Salih Akman ve Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu’nun seçici kurulda bulunduğu 120 resmin katıldığıyarışmanın ödül töreni, 12 Haziran 2023 Pazartesi günü saat 13.00’de Herodot Kültür Merkezi’nde başladı ve sergisini açtı. Sergide yarışmaya katılan tüm resimler yer aldı ve katılım gösteren her bir öğrenciye sertifikaları verildi. Ödül törenine katılım gösteremeyen öğrenciler ise sertifikalarını ve hediyelerini Bodrum Deniz Müzesinden teslim alabiliyor.

Yarışmada başarı ödülü almaya hak kazanan öğrenciler, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Barbaros Yachting, SCA Yachting, Volkan Boya Market, AllKaria, Aşkın Diving, Aegean Pro Dive Center, AquaproDive Center ve Dive Academy sponsorluğu ile ödüllerini aldı. Ayrıca yarışmaya katılan resimler dijital olarak kataloglandı. Detaylı bilgi almak ve kataloğu incelemek isteyenler bodrumdenizmuzesi.org adlı müze web sitesini veya müze sosyal medya hesaplarını ziyaret ederek çalışmaları inceleyebiliyor.

Tüm etkinlik duyuruları ve ayrıntılar için Bodrum Deniz Müzesi sosyal medya hesapları ve web sitesi takip edilebiliyor. Ayrıca müze ile ortak projeler gerçekleştirmek isteyen okul, grup, kurum ve kuruluşlar 0 252 316 33 10/0 530 232 14 83 numaralı telefonlardan müze ile iletişime geçebiliyor.Müzelerin eğitim işlevini desteklemeye devam ederek tüm seviyedeki okul ve öğretmenler Bodrum Deniz Müzesine bekleniyor.

Bodrum Deniz Müzesi Hakkında:

Bodrum Belediyesine bağlı özel müze olarak faaliyet gösteren Bodrum Deniz Müzesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesinin önemli katkılarıyla 15 Ekim 2011 tarihinde ziyarete açılmış; Cevat Şakir Kabaağaçlı Özel Koleksiyonu, Geleneksel Tekne Modelleri Koleksiyonu ve 6.000’e yakın kabuğun yer aldığı Hasan Güleşçi Deniz Kabukları Koleksiyonları ile Bodrum denizcilik tarihinin geçmişten günümüze intikal eden belgeleri, objeleri ve değerleri üzerinde deniz tarihimizi aydınlatacak bilimsel araştırmaları yaparak deniz ve denizcilik kültürüne sahip çıkmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.

Müze, Bodrum ile özdeşleşmiş entelektüel yaşam ustası Halikarnas Balıkçısının albümünden seçilmiş özel fotoğraflarıyla yaşamından kareler, tarihi belgeler, kendi kaleminden yazdığı yazıları, çizdiği resimleri ve kişisel eşyaları ile kızı İsmet Kabaağaçlı ve Halikarnas Balıkçısı’nın manevi oğlunun Prof. Dr. ŞadanGökovalı’nın bağışları ile zengin bir arşive sahip. Bodrumlu sanatkâr/usta Ali Kemal Denizaslanı tarafından yapılan 48 adet geleneksel tekne modelleri müzede süngercilik, balıkçılık ve nakliyecilik koleksiyonları olarak sergilenmekte. Portal üzerinden arşivini ve koleksiyonlarını araştırmacılara ve meraklılara sunmak için faaliyetlerine ve çalışmalarına devam etmekte olup eğitim programları, çocuk atölyeleri, etkinlikler, programlar, birçok proje sahipliği ve proje ortaklığını yürütmektedir. BDM Yayınları Yayınevi olarak da çalışmalarına devam etmekte ve yayınlarını okuyucuyla buluşturmaktadır.

Daha fazla bilgi için:

Adres: Çarşı Mah. Nazım Hikmet Sokak No.4/1 

Tel.: 0 252 316 33 10

         0 530 232 14 83

https://bodrumdenizmuzesi.org/

bodrumdenizmuzesi@gmail.com

 

Tarih: 23-06-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum