içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Babacan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak sözler: Yalanlarla seçim kazanmak helalinden kazanmak değildir

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sert söylemlerde bulundu. Babacan, "Montaj videolarla, iftiralarla, yalanlarla seçim kazanmak helalinden kazanmak değildir. Kamu malını, imkanlarını 86 milyonun hakkını sadece kendi imkanları için kullanarak seçim kazanmak helalinden kazanmak değildir" ifadelerini kullandı.

Babacan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak sözler: Yalanlarla seçim kazanmak helalinden kazanmak değildir
Haberi Sesli Dinle

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 14 ve 28 Mayıs'ta yapılan seçimlere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklenen Babacan, "Biz tarihin doğru tarafında yer aldık, en ufak bir şüphemiz yok. Unutmayın ticarette de siyasette de helalinden kazanmak diye bir tabir vardır. Helalinden kazanmak doğruyu söyleyerek kazanmaktır. Kimseyi aldatmamaktır. Montaj videolarla, iftiralarla, yalanlarla seçim kazanmak helalinden kazanmak değildir. Kamu malını, imkanlarını 86 milyonun hakkını sadece kendi imkanları için kullanarak seçim kazanmak helalinden kazanmak değildir" dedi.

 

"15 MİLLETVEKİLİMİZLE 81 İLİMİZİ, 922 İLÇEMİZİ ADIM ADIM TARAYACAĞIZ"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün basın açıklaması yaptı. Babacan açıklamasında, "Bundan 1 ay önce genel seçimlerle ilgili takvimi tamamladık. 28 Mayıs gecesi yaptığım ilk açıklamada seçim sonuçlarını kapsamlı bir şekilde değerlendireceğimizi söylemiştim. Evet, partimizin tüm kademelerinde seçim sonuçları üzerine titizlikle çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte partimizin çalışmalarını hangi alanlara yoğunlaştırmamız gerektiğini, hatalarımızı, eksiklerimizi masaya yatırdık. Bayramdan sonraki hafta il başkanlarımızla gruplar halinde 3 gün sürecek kapsamlı toplantılar yapacağız. 15 milletvekilimiz ve tüm genel merkez kurulu üyelerimizle beraber 81 ilimizi, 922 ilçemizi adım adım tarayacağız." dedi.

"DİMDİK AYAKTAYIZ"

Babacan açıklamalarını şöyle sürdürdü: "6 partiyle yaşadığımız tüm bu süreçte sık sık şu ikilemi yaşadık; milletimizin menfaati mi partimizin menfaati mi? Ne zaman bu ikilemi yaşasak tercihimizi milletimizden yana kullandık. Bedeli ne olursa olsun özgürlük, adalet, hukuk ve demokrasiden yana sağlam duruşumuzu asla bozmadık. Sonuçta kendilerine ulaşıp da ikna edebildiğimiz vatandaşlarımızın oranı yüzde 48 oldu. Evet, seçimleri kaybettik. Ancak bizim Türkiye'yi kaybetmeye tahammülümüz yok. Tam da bu nedenle biz buradayız ve dimdik ayaktayız. Sandıktan kendi payımıza ne çıktığının farkındayız. Seçimin ardından üzerimize düşen sorumluluğun da farkındayız.

"EN ETKİLİ MUHALEFET PARTİSİ OLACAĞIZ"

Vatandaşlarımız bu seçimlerde DEVA Partisi'ne demokratik denetim yapma görevini vermiştir. Bu görevi en iyi şekilde yapacağız. Biz alışılageldik siyasi partiler gibi olmayacağız. Asla çizgimizden şaşmayacağız. Doğruya doğru demekten de gocunmayacağız. 'Vay efendim iktidara destek olmuşlar' falan filan…Biz milletimizin hayrına olan her şeyi açık yüreklilikle destekleyeceğiz. Bu ülkenin en etkili muhalefet partisi biz olacağız. Hatalı gördüğümüz ne varsa söyleyeceğiz. Hatalardan dönülmesi için canla, başla mücadele edeceğiz. Haksızlıklar ve adaletsizlikler karşısında yüksek sesle haykıracağız.

"İŞ BİRLİĞİNİ HER ZAMAN GÜÇLÜ TUTACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı seçim gecesi ve ardından yaptığı konuşmalarda topluma öfke, nefret ve hiddet mesajları iletse de bizim hayalimizdeki Türkiye birilerinin kazandığı birilerinin kaybettiği Türkiye değildir. Biz 85 milyonun birlikteliğini sağlamak için buradayız. Umutsuzluğa yer yok, hiçbir zaman ortak akıldan, istişareden vazgeçmeyeceğiz. Siyasi partilerle olan diyalog ve iş birliği zeminini her zaman sıcak ve güçlü tutacağız.

"BÖYLE SEÇİM KAZANMAK HELALİNDEN DEĞİLDİR"

Biz tarihin doğru tarafında yer aldık, en ufak bir şüphemiz yok. Unutmayın ticarette de siyasette de helalinden kazanmak diye bir tabir vardır. Helalinden kazanmak doğruyu söyleyerek kazanmaktır. Kimseyi aldatmamaktır. Montaj videolarla, iftiralarla, yalanlarla seçim kazanmak helalinden kazanmak değildir. Kamu malını, imkanlarını 86 milyonun hakkını sadece kendi imkanları için kullanarak seçim kazanmak helalinden kazanmak değildir. Devletin, milletin sahip olduğu basın yayın organlarını neredeyse tamamen kendisine tahsis ederek seçim kazanmak helalinden kazanmak değildir. Seçimlerden hemen sonra faiz artırmak helalinden kazanmak değildir. Kısacası kul hakkına girerek seçim kazanmak helalinden kazanmak değildir.

"ALNI AÇIK 15 VEKİLİMİZ VAR"

Biz ise tertemiz bir seçim kampanyası yürüttük. Yapamayacağımız hiçbir söz vermedik. Yeniden milletimizin karşısındayız. Bizim kimseye en ufak bir borcumuz yok. Hiç kimseyi aldatmadık, hep doğruları söyledik. Kazandığımız her şeyi de anamızın ak sütü gibi helalinden kazandık. Bugün seçimi helalinden kazanmış, başı dik, alnı açık 15 milletvekilimiz var. Evet seçimi kazanamadık bunun için gereken özeleştiriyi de muhasebeyi de yapmaktan kaçınmayacağız. Biz hiç kimsenin hakkını yemedik."

Kaynak: ANKA / Güncel

 

Tarih: 27-06-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum