içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

BELEDİYEDEN YAZ TATİLİNDE ÇOCUKLARA EĞİTİCİ VE EĞLENCELİ KURSLAR

Bodrum Belediyesi, yaz tatili süresince çocukların daha verimli ve keyifli zaman geçirmelerine yönelik ücretsiz ortaokul ve ilkokul yaz kursları düzenliyor.

BELEDİYEDEN YAZ TATİLİNDE ÇOCUKLARA EĞİTİCİ VE EĞLENCELİ KURSLAR
Haberi Sesli Dinle

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde Bodrum’da öğrencilerin tatillerini değerlendirebileceği birbirinden farklı etkinliklerle dolu kurslar düzenlenecek.

İlkokul Kurslarında Çocukların Gelişimi Desteklenecek

Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan ilkokul kursları, temel eğitim alanında çocukların gelişimini desteklemeyi hedeflerken kurslarda, konu tekrarları yapılarak temel bilgilerin pekiştirilmesi sağlanacak. El becerilerini geliştirecek sanatsal etkinliklere de yer verilecek olan kurslarda seramik boyama ve çakıl taşı boyama gibi etkinliklerle çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkaracakları bir alan sunulacak. Ayrıca, çocukların çevre bilinci kazanmaları için geri dönüşümüne yönelik etkinlikler de yapılacak.

Ortaokul Öğrencilerine Matematik-Mantık, Roman Okuma ve Satranç Dersi

Ortaokul kurslarında, matematiksel ve mantıksal akıl yürütme dersi, öğrencilerin analitik düşünme becerilerini artıracak ve problem çözme yeteneklerini güçlendirecek. Ayrıca, roman okuma dersleri ile öğrencilerin edebiyatla daha yakından tanışmaları sağlanacak. Satranç dersleri ise stratejik düşünme ve zihinsel gelişime katkıda bulunacak.

Sanat ve Spor Kursları da Bulunuyor

Bodrum Belediyesi tarafından çocuklara müzik, spor ve denizcilikle ilgili birçok alanda eğitim alma şansı sunuluyor. Yaz kursları kapsamında çocuklar; Keman Kursu, Çocuk Korosu Çalışmaları, Yelken Kursu, Futbol Kursu gibi eğitimlerden de faydalanabilecek.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Çocuklarımızın yaz tatilini verimli ve eğlenceli geçirebilmeleri için bu kursları düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Hem eğitici hem de eğlendirici içeriklerle dolu bu etkinlikler sayesinde çocuklarımız, yeni bilgiler öğrenirken kendilerini spor alanında ve sanatsal ve akademik açıdan geliştirme fırsatı bulacaklar. Aynı zamanda, çocuklarımızın çevre bilinciyle donanmalarına ve sosyal becerilerini artırmalarına da katkı sağlayacağız" dedi.

Çocukların katılımları için ebeveynler, Bodrum Belediyesi tarafından hazırlanan "Veli İzin Dilekçesi”ni doldurarak başvuruda bulunabilirler. Başvurular, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Turgutreis Şevket Sabancı Kültür Merkezi ve Mumcular Karaova Halk Kütüphanesi'ne bırakılabilir.

Yaz kursları hakkında daha fazla bilgi için Bodrum Belediyesi resmî WEB sitesinde duyurular kısmını ziyaret edebilir veya aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz:

https://bodrum.bel.tr/duyuru.php?id=8346

Güvercinlik Sosyal Etkinlik Merkezi – 0 507 176 54 42

Mumcular Karaova Halk Kütüphanesi – 0 537 899 27 39

Turgutreis Şevket Sabancı Kültür Merkezi – 0 539 894 23 80

 

Tarih: 04-07-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum