içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Erasmus+ Projesi İle Yılmazlar Ortaokulu'na Avrupalı Ziyaretçiler

Datça Yılmazlar Ortaokulu, Avrupa Birliği Erasmus+ programı kapsamında yürütülen "NEW - First Aid in The School Teaching and Training (Agreement No: 2020-1-CZ01-KA229-078299_2 /New FAST)" adlı projenin ev sahibi oldu. Proje kapsamında, 4 farklı Avrupa Birliği ülkesinden 14 öğretmen ve 21 öğrenci, ilçemizde Okul Eğitiminde Temel İlkyardım Eğitimi almak üzere ziyarette bulundular.

Erasmus+ Projesi İle Yılmazlar Ortaokulu'na Avrupalı Ziyaretçiler
Haberi Sesli Dinle

Ziyaretin ilk durağı Belediye Başkanımız Gürsel Uçar oldu. Misafir öğretmen ve öğrenciler, Başkan Uçar'ı makamında ziyaret ederek projeyi ve çalışmalarını tanıttılar.

 

Eğitim programı, temel ilkyardım, arama kurtarma ve orman yangınlarında alınacak tedbirler konularını kapsıyor. Misafir öğrencilere, bu konularda ilçemizde yapılan çalışmalar ve uygulamalar hakkında bilgi verilecek. Öğrenciler ayrıca kendi çalışmalarının sunumunu gerçekleştirecekler.

Bu özel program için Çek Cumhuriyeti, Letonya, Sırbistan ve Romanya'dan 21 öğrenci ve 14 öğretmen ilçemizi ziyaret ederken, Datça Yılmazlar Ortaokulundan da 5 öğretmen ve 14 öğrenci eğitime katılım sağladı.

 

Son iki yıl içerisinde Datça Yılmazlar Ortaokulu'ndan 20 öğrenci ve 9 öğretmen, bu projenin diğer ayağını oluşturan eğitimlere katılmıştı. Proje, 31 Ağustos 2023 tarihinde sona erecek.

Katılımcı okullar arasında, Çekya'dan Stredni zdravotnicka skola a Vyssi odborna skola zdravotnicka, Nymburk, Soudni 20; Türkiye'den Datça Yılmazlar Ortaokulu; Sırbistan'dan Dimitrije Todorovic Kaplar; Letonya'dan Daugavpils Saskanas pamatskola; Romanya'dan Palatul Copiilor IASI bulunuyor. Projenin konuk okulu ise Romanya'nın Euro Kid Primary School oldu.

Bu tür uluslararası projeler, öğrencilerin kültürlerarası etkileşimlerini ve öğrenme deneyimlerini genişletmekte büyük rol oynuyor. Ayrıca, bu projeler yerel okulların ve öğretmenlerin profesyonel ağlarını geliştirme ve farklı ülkelerdeki eğitim sistemleri hakkında bilgi edinme fırsatı sunuyor.

Tarih: 13-06-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum