içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

MAVİ BAYRAK ALAN İLK TÜRK EĞİTİM GEMİSİ STS BODRUM

Cumhuriyet tarihinin ilk yelkenli okul gemisi olan STS (Sail Training Ship) Bodrum, 5 kriter ve 17 davranış kuralını yerine getirerek “Mavi Bayrak” aldı.

MAVİ BAYRAK ALAN İLK TÜRK EĞİTİM GEMİSİ STS BODRUM
Haberi Sesli Dinle

2001 yılında Bodrum ve Karya Kültür, Sanat ve Tanıtma Vakfı (BOSAV) öncülüğünde, Bodrumluların büyük katkılarıyla yapılan, 2010 yılından bu yana da Bodrum Belediyesi bünyesinde bulunan 36 m uzunluğunda olan ve Bodrum’da gençlere denizcilik eğitimi sağlayan STS Bodrum Gemisi için Mavi Bayrak başvurusu sonuçlanırken gemi, kriterlere uygunluğu dolayısıyla “Mavi Bayrak” almaya hak kazandı. STS Bodrum, Mavi Bayrak alan ilk Türk eğitim gemisi olarak kayıtlara geçti.

Bodrum Denizciler Derneği önündeki STS Bodrum Okul Gemisi’nde bugün Mavi Bayrak töreni yapıldı. Mavi Bayrak törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı temsilen Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, Meclis Üyeleri, teknenin tasarım ve yapımcısı Yücel Köyağasıoğlu, TÜRÇEV Bölge Koordinatörü Gürcan Kaya, Belediye AŞ Genel Müdürü Levent Öncel, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal ve belediye birim müdürleri katıldı.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleşen törende Mavi Bayrak göndere çekilmeden önce açılış konuşmaları gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstaiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Yücel Köyağasıoğlu, böyle bir gemiyi yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, STS Bodrum’un Mavi Bayrak aldığı için gururlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. Köyağasıoğlu, STS Bodrum Gemisinin Mavi Bayrak almasında emeği olan herkese teşekkür etti.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz ise STS Bodrum Okul Gemisinin binlerce denizci Bodrumlu genci eğitime aldığını ve Bodrum'un kültür hazinesini yaşatan birtakım etkinliklerde de fark yarattığını belirtirken şunları söyledi:

“Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından uluslararası standartlardaki birtakım kriterleri yerine getirerek plajlara, deniz araçlarına mavi bayrak vermeye yetkili kurumdur. Sayın Başkanımız Ahmet Aras’ın öncülüğünde yaklaşık 1 yıldır Destek Hizmetleri Büromuz Mavi Bayrak Bürosu STS Okul Gemimize mavi bayrak alması için Türkiye Çevre Eğitim Vakfı ile birlikte çalışmaya devam etmekteydi. Sezonun başlangıcında da Mavi Bayrağı alarak Türkiye'de ilk olarak bir eğitim gemisi mavi bayrak almıştır. Bu, bizim için bir gururdur. Yatlarda ve teknelerde 22 kuralı yerine getirerek bu sertifikayı almaya hak kazanmıştır. Başta Yücel Köyağasıoğlu olmak üzere emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'na çok teşekkür ediyorum.”

Yatlarda Mavi Bayrak; çevre yönetimi, çevre eğitimi ve bilgilendirme, can güvenliği ve hizmetler ile ilgili belirlenen kriterleri uygulayan yatlara, bir yıllığına verilen çevre ödülüdür. Yatlarda mavi bayrak programı, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı koordinasyonunda ve Türkiye’de Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülüyor.

Tarih: 26-06-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum