içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ORMANLARA GİRİŞ YASAĞI BAŞLADI

ORMANLARA GİRİŞ YASAĞI BAŞLADI

ORMANLARA GİRİŞ YASAĞI BAŞLADI
Haberi Sesli Dinle

Muğla îli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunun 27.04.2023 tarih ve 2023/01 sayılı kararının 22’nci maddesine dayanarak aşağıda sınırları belirtilen ormanlara, 23.06.2023 - 31.10.2023 tarihleri arasında yetkili makamlardan izin alınarak girilmesi, 6831 Sayılı Orman Kanunun 74/b maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 9’uncu ve 66’ncı maddeleri uyarınca uygun görülmüştür.


Madde 1-Aşağıda ilçesi, mahallesi ve sınırları belirtilen ormanlık sahalara yetkililerden ve yetkili makamlardan izin alınarak girilecektir.
Madde 2-Bu ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak yasaktır.
Madde 3-Vatandaşlar yalnızca kendilerine ayrılan piknik alanlarından gerekli önlemleri alarak yararlanabileceklerdir. Bu piknik alanlarında dumansız piknik yapılması yönünde uyarılarda bulunulacaktır.
Madde 4-Orman Yasasının 31 ve 32’ nci maddesi kapsamında olan mahalleler başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan mahalleler de dahil olmak üzere anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklanmıştır.
Madde 5-Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları; ormanı etkileyebilecek yangınlara karşı gerekli önlemleri alarak, söndürme ve koruma ekiplerini kuracaklar, orman ile tesisler arasında koruma bandı oluşturulacaktır.
Madde 6-Enerji Nakil Hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar (ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. - TEÎAŞ) hatların özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecekler, yetkililerce istenilmesi durumunda hattaki enerjiyi keseceklerdir.
Madde 7-Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (Dozer, Loder, Kepçe) hazır bulunduracaklardır.
Madde 8-Orman İdaresi, Jandarma ve Emniyet birimlerince oluşturulan devriye sistemi etkin bir şekilde uygulanacak, gerekirse Kaymakamların emirleri ile tüm kamu personel ve olanaklarından, önleyici hizmetler (devriye kontrol vb.) ile yangınlara karşı müdahale de yararlanılabilecektir.
Madde 9-Yangın ihbarı ücretsiz 112 ACİL No’lu telefonlara da yapılabilecektir.

 

Orman Yangınlarının Önlenmesi Amacıyla Yangın Sezonu Süresince Girişlerin İzne Tabii Olduğu Orman Alanları Hakkında Genel Emir 2023/1 ve ekleri için tıklayınız

 

Tarih: 24-06-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum