içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ZOR DOSTUM ZOR!

“Gece Uzun olsa da Güneş Doğar!” Ne güzel bir tanımlama değil mi? Bu düşünceyi Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Öznur Oğraş Çolak’a verdiği röportajda Usta Oyuncu Genco Erkal söylemiş! Devamında söyledikleri de şöyle: “Türkiye’nin en büyük sorunu bölünmüşlük!”,  “Umut hep var olacak, onu kaybetmeden yol almak zorundayız. Gece uzun da olsa Güneş mutlak doğar!”

Ben bu sanatçımızı aslında bir filozof olarak görüyor ve söylediklerini doğru buluyorum.

*****

Ancak günümüz olaylarına bakınca işimizin çok zor olacağını düşünüyorum. Neden mi?

- Türkiye’de kamunun borcu son beş yılda; duyulmadık, görülmedik şekilde arttı. Kamunun brüt borcu 2018 yılının ilk çeyreğinde 986 milyar Türk lirasıydı. Aradan geçen beş yılda borç stoku yaklaşık beş katı arttı ve 4.9 trilyon TL oldu. Yöneticilerin gündemi ise önümüzdeki günlerde yeni “borçlanmalara” imza atmak.

- Emeğin en ucuz olduğu ülkeyiz! Şehir Hastaneleri Sağlık Bakanlıığı’nın bütçesini ‘Kara Delik’ gibi yutuyor. Sağlık Bakanlığı çalışanlarının maaş zammı ise “Bütçe Yetersizliğine” takılıyor.  Sendika yetkilileri “sağlık mesleğinin en ucuz olduğu ülkeyiz.” diyor. Bu arada hekimler sorunlarına çözüm bekliyor.

- Uyuşturucuda korkutan bir toblo var ülkemizde. Araştırmalar, Türkiye’nin uyuşturucu ticaretindeki rolünün arttığını ortaya koyuyor. Son dönemde Latin Amerika’da varış noktası Türkiye olan kokain miktarı arttı. Gazetelere göre, Ortadoğu’da kokain ticaretinin yüzde 20’sini Türk mafyası kontrol ediyor.

- Yöneticilerimiz ise hâlâ gazetecilerle uğraşıyor. En son TELE1 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ tutuklandı. Tepki büyük oldu. Basın meslek kuruluşları, Sivit Toplum Örgütleri çeşitli şekillerde tepkilerini dile getirdiler. Ancak şimdiye kadar, -daha doğrusu bu yazı kaleme alındığı ana kadar- bir sonuç alınamadı.

Merdan Yanardağ ise Silivri’den mesaaj göndererek “boyun eğmeyeceğini” tekrarlıyor…

- 1,5 aydır tahliye bekliyen Can Atalay meclis yerine hâlâ cezaevinde tutuluyor. TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye dilekçesi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcığı’nda bekletiliyor. Avukatı “Seçimin üzerinden 48 gün geçti hâlâ

karar çıkmadı. Seçmen iradesine de saygı duyulmuyor. Can Atalay’ın tutuklu tutulduğu her gün hak ihlalidir.” diyor.

*****

Yerel seçimler yaklaşıyor. Haberlere göre, kulisler hareketli geçiyor. Yerel seçim süreci sürprizlere gebe. Ortalıkta bir sürü ittifak seneryosu dolaşıyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile sıcak temaslarda bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile ittifak fikrine İYi Parti kurmayları da seçenek olarak bakıyor. Bu arada İyi partiden istifa ederek ayrılanların yeni bir parti kurup kurmayacakları tartışılıyor. Bu tartışmalarda merkez sağa yakın olanlarla bir kısım Ülkücü kökenden gelenlerin yer aldığı belirtiliyor.

Bakalım hangi senaryolar gerçekleşecek.

 

Bugünlük de bu kadar!

Hoşçakalın! Sağlıcakla Kalın!

Datça Havadis’siz Kalmayın!

Bu yazı 2438 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum