içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yıldız Öğretmende hayata veda etti

24 Kasım Öğretmenler Gününde kutlayacaklarım arasında aklıma gelen ilk isim Edebiyat Öğretmeni Kızım gelir. İkinci sırada daima, rahmetli gönüllü muhabirimiz Esmeri Alev Ekebaş’ın annesi Yıldız Ekebaş gelir.

Yıldız Ekebaş, eşinin asker olması nedeniyle sabit bir yerde olamamış ülkenin bir çok ilinde eşinin görevi icabı bulunmuş, en son yine eşinin ve kızının rahatsızlığı  nedeni ile Datça’ya yerleşmişler.

Alev Ekebaş’ın tabiri ile; Anneciği Yıldız öğretmen “ailesi için saçını süpürge yapmıştır.”

Ekebaş ailesi kendi halinde sevilen sayılan, Datçalıları seven bir aileydi.

Ancak, 2020 yılından itibaren aileyi kara bulutlar kaplamıştı. Anne Yıldız Ekebaş önce, Emekli hava binbaşı eşini, bir süre sonra Abisi Yalçın Uysal’ı 2022 yılında da çok sevdiği kızı, Esmeri Alev Ekebaş’ı kaybetti.

Arka arkaya gelen bu acılara dayanmak kolay değil. Uzun yaşam beldesi olan Datça’da birkaç yıl içinde yalnız kalmıştı. Oğlu Ahmet Ekebaş Niğde’de yaşadığından annesini yanına alarak Datça defterini kapatmıştı. Ancak geride iskele mezarlığında üç sevdiğini bırakarak.

Anne Yıldız hanımla zaman zaman eşimle beraber görüşüyorduk. Her 24 Kasım günü arar Öğretmenler Gününü kutlardık.

Bu gün 24.11.2023 günü yine sevinçle aradım. Telefon birkaç kez çaldıktan sonra oğlu Ahmet bey telefonu açtı. Hal hatır sorduktan sonra YILDIZ ÖĞRETMENİN, (Alev’in deyimiyle ÇÖL YILDIZININ” nasıl olduğunu sordum. Her sene olduğu gibi bu sene de öğretmenler gününü kutlayacaktım. Ama olmadı, çünkü oğlu, Annesini 20 gün önce kaybettiklerini söyleyince şok oldum.

Yıldız Öğretmen artık yoktu. Çok sevdiği kızının, eşinin yanında olduğunu düşünerek teselli bulmaya çalışıyorum.

Bu vesile ile, faal ve bu dünyadan göçmüş Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutlarım…

C.E.

24.11.2023

Bu yazı 2069 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum