içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

YEREL SEÇİM ÖNCESİ TARİHE NOT

Yıllardan 2018 ve son ayları.

CHP Genel Başkanı Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın sekreteri aracılığı ile Genel Merkezden beni aradılar ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmek için beklediğini söylediler.

    Genel Başkan ile hem bürokrasi dönemi, hem Milletvekili dönemi hem de Genel Başkan olduktan sonra bilgi paylaşımı odaklı iletişimlerimiz olmuştu.

   Ben de gittim ve görüştüm. Davet her ne kadar bana yapılmış olsa da, davet Tuncay Özkan aracılığı ile yapıldığından, Tuncay ile. birlikte gitmek istemiştim. İşin nezaketi gereği, bir Genel Başkan Yardımcısına birlikte gidelim diyemezsin ki. Kendisi de gelmeyince yalnız gittim. (Keşke, nezaket saymayıp birlikte gitseydik)

    Daha önceki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a sunduğumuz raporlar, Genel Başkanın masasındaydı ve 2019 Mart seçimleri için çalışma yapmamızı istediler.

   Yerel Yönetim seçimleri öncesi Afyon toplantısının bilgi notlarını, o güne kadar "7. OK DÜŞÜNCE TOPLULUĞU" olan grubun adını 

 "STRATEJİK PLANLAMA VE TEORİ DÜŞÜNCE TOPLULUĞU" olarak değiştirdik ve Takım Kaptanı olarak Genel Başkana sunmuştum.

    Bu sürecin sürekliliği için Sayın Genel Başkan, Tuncay Özkan aracılığı ile önce Bülent Ecevit Vakfında bizim çalışmalarımızı yürütmemizi istediler, Rahşan Hanım kabul etmedi. 

    Oysa yıllarca Sayın Zeki SEZER döneminde DSP için gönüllü çalışmalar yapmıştık.

    Benzeri çabalar Tuncay Özkan tarafından yapıldı ama sonuç alınamadı en son CHP Eğitim, Bilim Platformunda çalışmamız istendi ama bu kez de Fethi hocanın koşulları böyle bir çalışma için uygun değildi.

    Bu arada biz sürekli parti için gönüllü, para almadan, cebimizden harcayarak çalışmalar yapıyorduk.

     Meğer CHP Genel Merkezi ne kadar da zengin ve bonkörmüş. Herkese ödenenler, bize gelince yoktu. Biz hala eski solcu gönüllülüğü ile çalışıyorduk.

    Belge ve bilgiler bizde olduğu gibi, sayın Genel Başkanın ve sayın Tuncay Özkan'ın bilgisi dahilinde Yerel Yönetimler masasında vardır.

    Seçimler bitti ve uygulanan stratejiler sayesinde de kazanıldı.

   Yine Genel Başkanımız, Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Seyit TORUN kanalı ile bizden seçim sonrası, Yerel Yönetimlerin bir yıllık MALİ ANALİZİNİ yapmamızı istemişti. Biz de gönüllü ekip olarak cebimizden paralar da harcayarak, raporları kendilerine sunduk.

    Kamuda raporlar, bilgilerin doğrulanması için formülleri ile birlikte sunulur. Bu alışkanlıkla biz de hazırlanan bilgileri Genel Merkeze sunduk.

   Ne yazık ki, bizim hazırladığımız yıllık raporun benzeri daha sonra birilerince ikişer aylık olarak ilgililere sunuldu ama maddi ve manevi koşulları sanırım Genel Merkezce daha iyi bilinmektedir.

     Cebimizden paralar harcayarak sunduğumuz bilgi, belge ve süreç planlamaları CHP tarafından kullanıldı ama ücretsiz tüm bu çabalardan sonra Partiye para tahsil edenler gibi giremedik. Hatta hiç bir görüşme randevumuza olumlu bir yanıt bile alamadık, hala.

   Hiç bir iyilik, cezasız kalmazmış. Bizim CHP'YE verdiğimiz her rapor ve çalışma, bir çok kişi tarafından kullanıldı ama sanıyorum en kullanışlı olan da biz çıktık.

 O yüzden çalışma arkadaşlarımdan iyi bir pazarlamacı olmadığım için özür dilerim. Şaka bir yana Herkesin bir işi gücü vardı. Parti çalışması gönüllülük gerektirir diye düşünüyorduk, 

    Meğer bu tür çalışmalar profesyonellik, al gülüm, ver gülüm gerektirirmiş, biz kıçımızda, hala "Anamızın tuttuğu bez ile dolaşıyormuşuz" meğer, kazıkları yiyince anladık.    

   Artık siyaset profesyonelleşmiş.

   Ne kadar al ver, o kadar köfte.

   Konuların muhatabı İlgili kişiler yaşıyorlar, bilgiler doğrulatılabilir. 

     2024 seçimleri öncesi bu da TARİHE BİR NOT OLSUN!..

 

 

Bu yazı 2086 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum