içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

O’NU ANMAK

Yıl 2023, Kasım ayının 10. Günü. Her yıl yokluğunu derinden hissettiğimiz, ülkemizin ve dünyanın ideal devlet adamı ATAMIZ’ı saygı ve özlemle anıyoruz.

Günümüz politikacılarıyla karşılaştırdığımızda devlet adamlığının hakkını veren bir lidere sahip olmuş şanslı bir toplumuz. Kültürden ekonomiye, savaştan barışa, insan ve kadın haklarına her konudaki ideal yaklaşımına, vatan ve millet aşkına hayran olmamak mümkün değil.

Kurtuluş Savaşı’nı en zor şartlarda gerçekleştirecek gücü ve inancı milletine aşılayan Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in ilanından sonraki sürede, Türk Milleti’nin yolunu açmak, refah ve kültür düzeyini yükseltmek, adaletli ve güvenli bir yaşamı sağlamak amacıyla var gücüyle çalıştı. Ne yazık ki en verimli olacağı dönemde aramızdan ayrıldı. Şimdi bazı ileri yaştaki dünya liderlerini gördükçe O’nu ne kadar genç kaybettiğimizi bir kez daha anlıyoruz.

Dünyanın bu karmaşık ortamında Atatürk gibi bir liderden yoksun olmak ne acı. O’nun yokluğu sadece milletimiz için değil, dünya için de çok büyük bir eksiklik değil mi?

2023 yılında ne Türkiye eski Türkiye, ne de dünya eski dünya. Savaşlar hem cephelerde hem de ekonomik arenada devam ediyor. Kaybedeni çok olsa da bazılarının çıkarları söz konusu olunca kaos hiç sektirmeden devam ediyor. Atatürk değerinde liderler gelir mi dünyaya bilemem ama gelmiş olsa bugünün dünyası nasıl olurdu, düşünmeden edemiyorum.

Bakın tarihçi Prof. Herbert Melzig O’nun için ne demiş:

“Istırap çeken dünyada barış ve esenliği yeniden kurmak ve insanlığın yalnız maddi değil, manevi gelişmesini sağlamak isteyenler Atatürk’ün iman verici ve yön göstericiliğinden örnek ve kuvvet alsınlar.”

 

Bu yazı 1180 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum