içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

EŞEKLİĞE DEVAM mı?

Değerli okurlarım! 14 mayıs 2023 tarihli “ÖYKÜLER” adlı yazımda bir eşek hikayesi anlatmıştım . Hikayemde sırtlarındaki yaralardan kurtulmak isteyen eşeklerin maceraları anlatılıyordu.  Olayı hatırlatmak için hikayenin can alacı kısmını aşağıya alıyorum.

“Semerci gitmiş, semerci gelmiş. Her seferinde eşekler yeni semerci gelmesi için dua etmişler. Bu hikâye kaç semerci değişene kadar böyle devam etmiş bilmiyorum.

Nihayet bir gün eşekler toplanıp, eski semerciden kurtulmak için değil de eşeklikten kurtulmak için dua etmeye başlamışlar. Bilmem biz bugün ne yapacağız? “Semerciden” mi “Eşeklikten” mi kurtulacağız?“

Ne yazık ki, 14 mayıs 2023 pazar günü yapılan seçimlerde ne semerciden ne de eşeklikten kurtulabildik. “Başaramadık!” Hatta, Türk askerlerini diri diri yakan bir partinin iki milletvekili parlamentoya girdi. Şimdi parlamentomuzda “Hizbullah” terör örgütünün üyeleri yasama ve yürütmede söz sahibi oldular.

Eğer, bugün “Cumhur İttifakı” başarılı, “Millet İttifakı” başarısız olunursa, ülkemizi bu bataktan çıkarmak için çok uğraşmamız gerekecek!

*****

Geçen haftaki yazımda ise bir Aziz Nesin hikayesini aktarmıştım

Yazımın girişi şöyleydi.

“Sanırım büyük ustanın 60 yıl kadar önce yazdığı bir hikaye, tam günümüzü anlatıyor. Hikayenin adı “Nişan alan Eşek!” Hikaye biraz uzun ama, sonuna kadar okursanız. Memnun kalacağınıza garanti veririm. “ Okurlarımın memnun kaldığını varsayıyorum. Bugün de başka bir eşek hikayesi anlatmak istiyorum. Bu seferki biraz daha anlaşılır!

“Bir gün, bir çiftçinin eşeği kuyuya düşer. Adam ne yapacağını düşünürken, hayvan saatlerce anırır.  

En sonunda çiftçi, hayvanın yaşlı olduğunu ve kuyunun da zaten  kapanması gerektiğini düşünür ve eşeği çıkartmaya değmeyeceğine karar verir.

 

Bütün komşularını yardıma çağırır. Her biri birer kürek alarak kuyuya toprak atmaya başlarlar. Eşek ne olduğunu fark edince, önce daha beter bağırmaya başlar. Sonra, herkesin şaşkınlığına, sesini keser.

 

Birkaç kürek toprak daha attıktan sonra, çiftçi kuyuya bakar. Gözlerine inanamaz. Eşek, sırtına düşen her kürek toprakla müthiş bir şey yapmakta, toprağı aşağıya silkeleyerek yukarı çıkmasına basamak hazırlamaktadır.

 

Bir süre sonra, komşular toprak atmaya devam edince, herkesin şaşkınlığı altında eşek, kuyunun kenarından dışarı bir adım atıp, koşarak uzaklaşır!

 

Hayat üzerinize hep toprak atacaktır; her türlü pislik ile kuyudan çıkmanın sırrı, bu pisliği silkeleyip bir adım yükselmektir.

Sıkıntılarımızın her biri bir adımdır. En derin kuyulardan bile yılmayarak, usanmayarak çıkabiliriz. Silkelenin ve biraz daha yukarı çıkın.”

 

Bakalım bugün yılmadığımızı gösterebilecek miyiz?

 

Bugünlük de bu kadar!

Hoşçakalın! Sağlıcakla Kalın!

Datça Havadis’siz Kalmayın!

 

Bu yazı 2206 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum